WELKOM BIJ WUTAN

eerste dag op WK

Door : Marc Theeboom dinsdag 11 oktober 2011

Dag 1 van het WK en meteen kwamen alle atleten van KV-wushu  al in actie. Mooie resultaten werden behaald! Francky 9.18 met nangun, Manu 8.95 met stok en Randy 8.75 met changquan. Het laatste onderdeel telde bijna 100 atleten.

vandaag staat nanquan (Francky) en daoshu (Manu) op het programma. Opnieuw worden het spannende uren!

Ook werd bekendgemaakt dat het volgende WK over 2 jaar zal doorgaan in Maleisië en het jeugd WK zal doorgaan in Macau (volgend jaar).

Meer nieuws volgt ...

 

 

 

KV wushu atleten op WK wushu momenteel

Door : Marc Theeboom zondag 9 oktober 2011

Vanaf vandaag starten in het Turkse Ankara de 11de wereldkampioenschappen voor volwassenen. Er zijn 77 landen, waarvan er 63 meedoen aan de stijlwedstrijden (taolu) met 324 atleten (226 mannen en 98 vrouwen).  De wedstrijden gaan door in een nieuw sportcomplex en beginnen vanaf morgen (10/10) tot en met vrijdag (14/10). Vanavond zal het geheel in gang worden getrokken door een openingsceremonie. voor België nemen in totaal 5 taolu-atleten deel, waarvan 3 van KV-wushu (Francky Petit, Manu Rens en Randy Fernandez). Er werd al tweemaal getraind en morgen begint dan het echte werk: changquan mannen (Randy) met in totaal 103 deelnemers, nangun mannen (Francky) met 50 atleten en gunshu (Manu) met 64 atleten. Meer nieuws volgt ...en kijk ook al eens op http://www.11thwwc.com/en/

 

Start nieuw seizoen !!

Door : Marc Theeboom maandag 5 september 2011

De vakantie ligt achter ons. Tijd dus voor een nieuw wushu-seizoen. We hopen uiteraard dat we veel bekende gezichten zullen terugzien én ook veel nieuwe gezichten uiteraard.

de lessen van groep 2 en 3 starten op maandag 5 september. 

De lessen van groep 1 starten op woensdag 14 september.

Schrijf je dus snel in (indien je dit nog niet had gedaan!).

Tot binnenkort!

prettige vakantie!

Door : Marc Theeboom dinsdag 19 juli 2011

het seizoen 2010-2011 is ten einde. Het was opnieuw een gevuld jaar met tal van activiteiten. Iedereen is dan ook toe aan een welverdiende rust. We zien jullie graag allemaal terug in september! Check verder op deze pagina naar de manier hoe je kan inschrijven indien je dit nog niet deed.

start lessen groep 2 en 3: maandag 5 september 2011

Start lessen groep 1: woensdag 14 september 2011

Nieuw KVwushu-demoteam geeft primeur tijdens uitzending van “Villa Vanthilt”

Door : Johnny De Jonghe donderdag 2 juni 2011

Op zondagavond 5 juni gaf het kersverse demoteam van KVwushu tijdens het programma van en met Marcel Vanthilt op Eén een wervelende wushudemonstratie. Federaal minister van ambtenarenzaken en overheidsbedrijven Inge Vervotte werd daarbij enkele wushutechnieken aangeleerd en leerde zich “Kill Bill-gewijs” verdedigen tegen het KVwushu-demoteam. Het werd een spectaculaire combinatie van kracht, lenigheid, snelheid én acrobatische sprongen met atleten in kleurige zijden pakken met snel bewegende traditionele wapens.

Wushu is een eeuwenoude Chinese vechtsport met een gevarieerd aanbod aan stijl- en contactoefeningen met en zonder wapens (zwaard, stok, speer, hellebaard, ...), in het Westen ook gekend als kungfu. Zowel de wervelende demonstraties van de Shaolin-monniken, de vele kungfu-films met acteurs als Jet Li en Jackie Chan, maar ook de meer gestileerde films zoals “Crouching Tiger Hidden Dragon” of “House of the Flying Daggers” tonen de verfijndheid en rijkheid van wushu en de verwevenheid met de Chinese cultuur. Ook de voorbije Olympische Spelen in Beijing hebben zeker bijgedragen tot een grotere bekendheid van de wushu-sport overal ter wereld.

Het nieuwe demoteam van KVwushu dat is opgestart, bestaat uit een tiental atleten, allen met verschillende jaren internationale wedstrijdervaring. Zij verzorgen een wervelend spektakel op maat van uw wensen met leeuwendans, een spectaculair twee- of meergevecht of een combinatie van individuele stijloefeningen met of zonder traditionele wapens. Wanneer u op zoek bent naar iets extra voor uw feest, evenement of happening, dan bent u bij het demoteam van KVwushu aan het juiste adres!

Voor verdere vragen of uitleg over het KVwushu-demoteam contacteer info@kvwushu.be.

demonstratie tijdens Zapperdag

Door : Marc Theeboom maandag 16 mei 2011

Demonstratie tijdens de ZAPPERDAG van Jespo, de gratis sportinstuif en eerste inschrijvingsdag voor het nieuwe sportseizoen 2011 - 2012. Dit ging door op zondag 22 mei 2011 van 13.00u tot 17.00u in het sportcentrum De Rode Loop te Merksem (Rode Loopstraat 2, 2170 Merksem). De foto's getrokken van de demo kunnen jullie in de gallerij vinden de foto's getrokken tijdens de Zapperdag kunnnen jullie vinden via deze link.