WELKOM BIJ WUTAN

Nieuw KVwushu-demoteam geeft primeur tijdens uitzending van “Villa Vanthilt”

Door : Johnny De Jonghe donderdag 2 juni 2011

Op zondagavond 5 juni gaf het kersverse demoteam van KVwushu tijdens het programma van en met Marcel Vanthilt op Eén een wervelende wushudemonstratie. Federaal minister van ambtenarenzaken en overheidsbedrijven Inge Vervotte werd daarbij enkele wushutechnieken aangeleerd en leerde zich “Kill Bill-gewijs” verdedigen tegen het KVwushu-demoteam. Het werd een spectaculaire combinatie van kracht, lenigheid, snelheid én acrobatische sprongen met atleten in kleurige zijden pakken met snel bewegende traditionele wapens.

Wushu is een eeuwenoude Chinese vechtsport met een gevarieerd aanbod aan stijl- en contactoefeningen met en zonder wapens (zwaard, stok, speer, hellebaard, ...), in het Westen ook gekend als kungfu. Zowel de wervelende demonstraties van de Shaolin-monniken, de vele kungfu-films met acteurs als Jet Li en Jackie Chan, maar ook de meer gestileerde films zoals “Crouching Tiger Hidden Dragon” of “House of the Flying Daggers” tonen de verfijndheid en rijkheid van wushu en de verwevenheid met de Chinese cultuur. Ook de voorbije Olympische Spelen in Beijing hebben zeker bijgedragen tot een grotere bekendheid van de wushu-sport overal ter wereld.

Het nieuwe demoteam van KVwushu dat is opgestart, bestaat uit een tiental atleten, allen met verschillende jaren internationale wedstrijdervaring. Zij verzorgen een wervelend spektakel op maat van uw wensen met leeuwendans, een spectaculair twee- of meergevecht of een combinatie van individuele stijloefeningen met of zonder traditionele wapens. Wanneer u op zoek bent naar iets extra voor uw feest, evenement of happening, dan bent u bij het demoteam van KVwushu aan het juiste adres!

Voor verdere vragen of uitleg over het KVwushu-demoteam contacteer info@kvwushu.be.

Geen reacties

Smiley: :) :D :lol :P :evil :( :| ;) :X :cry :roll :O ??? :S B-) :red